Zopet so zavihteli kose
Zopet so zavihteli kose
8. 9. 2021
Občinska U.
142
Že osemnajsto leto mineva odkar smo se prvič odzvali povabilu vaščana Janeza Pogačarja iz Trnovč pri Zlatem Polju, da skupaj ročno pokosimo hriboviti del travnika na njegovi domačiji. Tudi tokrat smo se dozvali njegovemu povabilu, si pripravili koso, tokrat mi jo je sklepal karJanezov brat Milan, ki je že od nekdaj vešč takšenmu kmečkemu delu.
Kosci dobro vedo, da je košnja ob jutranji rosi vedno veliko bolj prijetna, kakor v poznopopoldanskem času, ko je trava suha in se veliko bolj nerada reže. Razvrstili smo se po pobočju, drug za drugim vihteli kose, za nami pa je ostajalo pokošeno seno, katerega so žesnke z otroci sproti razstivali.
Seveda je bil ta del popoldneva tudi prijetno druženje, katerega je v sedanjem času, času epidemije, vse manj in manj. Kot že vsa predhodna leta, smo se tudi letos po končani košnji posedli ob robu travnika okoli žarečega ognja in si ob osvežujoči pijači privoščili pečenih vabljivo dišečih klobas, katere je prirpavil nepogrešljiv prijatelj Viktor.
Hvala Janezu in Brigiti za povabilo in obilno malico, hvala da smo se zopet lahko poveselili ob košnji sena kot nekoč.
Besedilo: T. Habjanič
Foto: Primož Pogačar
Kosci dobro vedo, da je košnja ob jutranji rosi vedno veliko bolj prijetna, kakor v poznopopoldanskem času, ko je trava suha in se veliko bolj nerada reže. Razvrstili smo se po pobočju, drug za drugim vihteli kose, za nami pa je ostajalo pokošeno seno, katerega so žesnke z otroci sproti razstivali.
Seveda je bil ta del popoldneva tudi prijetno druženje, katerega je v sedanjem času, času epidemije, vse manj in manj. Kot že vsa predhodna leta, smo se tudi letos po končani košnji posedli ob robu travnika okoli žarečega ognja in si ob osvežujoči pijači privoščili pečenih vabljivo dišečih klobas, katere je prirpavil nepogrešljiv prijatelj Viktor.
Hvala Janezu in Brigiti za povabilo in obilno malico, hvala da smo se zopet lahko poveselili ob košnji sena kot nekoč.
Besedilo: T. Habjanič
Foto: Primož Pogačar