Občina Lukovica

Požar v podružnični osnovni šoli v Krašnji

28.10.2019 Drago J. 38

Mesec oktober je mesec požarne varnosti, zato večkrat zatuli sirena, lahko bi rekli v prazno, a ni tako. Vsako še tako majhno ozaveščanje naj si bo najmlajših ali manj mlajših, se zagotovo obrestuje.

Tako se je na megleno jutro v torek, 22. oktobra, v prostorih podružnične osnovne šole v Krašnji oglasila sirena in naznanila, da je nekaj hudo narobe. Zaposleni so izvedli evakuacijo, še prej pa poklicali na številko 112 in povedali, KDO kliče,  KAJ se je zgodilo, KJE se je zgodilo, KDAJ se je zgodilo,  KOLIKO je ponesrečencev, kakšne so POŠKODBE,  kakšne so OKOLIŠČINE na kraju nesreče in kakšna POMOČ je potrebna.

Medtem ko so se vrtčevski in otroci osnovne šole že umaknili po planu reševanja na igrišče, se je oglasila še sirena na bližnjem gasilskem domu. Na pomoč so namreč prihiteli domači gasilci PGD Krašnja in medtem ko so eni pripravljali cevi za gašenje, je vodja intervencije pohitel do učiteljic in jih vprašal, če je vse v redu, če so vsi uspešno zapustili zgradbo. Žal je bil odgovor negativen, saj je v prostorih ostala ena izmed učiteljic. Takoj sta se dva gasilca napotila reševati učiteljico, in da je na vasi odnos učencev drugačen kot v mestih, smo se lahko prepričali, ko so na nosilih prinesli ven učiteljico. Čeprav je bila tokrat namesto nje markerka, so njej in gasilcem močno zaploskali. Po končani vaji in prikazu gašenja ter reševanja, so se učenci lahko sami poskusili v gašenju požara in bilo je res prav zanimivo. Po ogledu vozila in opreme je sledilo še okrepčilo in kaj drugega bi bilo bolj zaželeno, kot krof in sok. Tako so tudi v podružnični šoli v Krašnji ob pomoči PGD Krašnja zaznamovali mesec požarne varnosti. 

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?