Občina Lukovica

Izgradnja večnamenske dvorane v društvenem domu Krašnja

Nosilec: Občina Lukovica

Partner: Kulturno umetniško društvo Fran Maselj Podlimbarski

Skupna vrednost projekta brez DDV
: 243.796,99 EUR, od tega vrednost sofinanciranja ESRR 147.552,25 EUR

Opis projekta:

 V občini Lukovica so se projekta “Izgradnja večnamenske dvorane v društvenem domu Krašnja” lotili s ciljem, da se naselju Krašnja kot urbanemu središču zagotovi sodoben večnamenski prostor s pripadajočimi prostori, ki bodo krajanom obiskovalcem urbanih središč ter nenazadnje tudi zaledju ponujale možnosti medgeneracijskega druženja, izvedbo dogodkov, prireditev ter izobraževanj.

 Stavba bo s pomočjo občine Lukovica zasijala v svoji novi podobi, partner, Kulturno umetniško društvo Fran Maselj Podlimbarski pa bo k projektu prispeval z vsebinskimi aktivnostmi.

 
Cilji projekta

  • izboljšanje urejenosti podeželskega okolja in urbanih območij
  • izboljšanje socialnega kapitala

 

Aktivnosti projekta:

  • izgradnja večnamenske dvorane v društvenem domu Krašnja
  • izdaja knjižice »Pletemo kite«
  • delavnica s prikazom pletenja kit
  • gledališka predstava
  • otroška gledališka predstava

 

Rezultati:

  • urejen urbani prostor
  • knjižica “Pletemo kite”
  • izboljšanje kakovosti bivanja (delavnica, gledališki predstavi)

Podatki o financiranju

Investicija Društvenega doma v Krašnji je bila v letu 2017 prijavljena na dva različna javna poziva LAS Srce Slovenije:


ESRR: Operacija »Izgradnja večnamenske dvorane v Društvenem domu Krašnja« je bila prijavljena na Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji pri Lokalni akcijski skupini Srce Slovenije. Operacija je bila dne 18.1.2019 potrjena z obvestilom o potrditvi operacije, št. 331-7/2015/88 s strani MGRT. Na podlagi podpisane pogodbe z MGRT bo Občina Lukovica upravičena do sredstev v skupni višini 147.552,25 € za že izvedene splošne stroške, gradbeno-obrtniška dela, strojne instalacije in opremo, nadzor nad temi deli ter za izdelavo PID. Partner KUD Fran Maselj Podlimbarski pa bo v okviru operacije zagotovil lastna sredstva v skupni višini 9.083,99 € za izvedbo delavnic in gledaliških predstav, izdajo publikacije ter nakup računalniške opreme.

EKSRP: Operacija »Ureditev večnamenskih prostorov v Društvenem domu Krašnja« je bila prijavljena na Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji pri Lokalni akcijski skupini Srce Slovenije. Operacija je bila dne 3.12.2018 potrjena z odločbo o pravici do sredstev, št. 33152-286/2017/10 Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja. Občina Lukovica bo tako upravičena do sredstev v skupni višini 61.634,55 € za električne instalacije in opremo, notranjo opremo dvorane s pripadajočimi prostori ter za nadzor nad temi deli. Parnter PGD Krašnja pa bo upravičen do povračila samoprispevka v naravi v skupni višini 6.825,00 €.

Za izvedbo investicije je sklenjena gradbena pogodba "Izgradnja društvenega doma Krašnja", v skupni višini 395.681,17 € z vključenim DDV. Za dobavo notranje opreme bo Občna Lukovica še izvedla naročilo.  Občina Lukovica bo tako izvedla investicijo v skupni višini 470.931,00 €, za katero bo morala zagotoviti še 261.744,00 € lastnih sredstev. Partner KUD Fran Maselj Podlimbarski bo v izvedbo operacije prispeval lastna sredstva v višini 9.084,00 €. Celotni projekt tako znaša 480.015,00 €.

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?