Prava rez, pot do obilnega pridelka
Eni pravijo, da je prepozno, spet drugi, da je še čas in vendar je treba opraviti tudi rez sadja, da bo letina obilna. Če je še pravilna in pravočasna, se pozna jeseni, ko pobiramo tisto, kar smo želi, bi lahko dejal. Zima še kar maha z repom in temperature so vse prej kot pomladne, čeravno smo uradno že zakorakali vanjo. Nekatera dela je treba postoriti naj si bo vroče ali mrzlo. Pri Kašnikovih v Vrbi so zato v sadovnjaku na pomoč poleg domačih pristopili še prijatelji, da je bilo delo hitro opravljeno. A je že tako, da gospodar ve veliko več kot ostali in tako smo ga v teh dneh zalotili v sadovnjaku, kjer opravlja še zadnje popravke rezi na sadnem drevju. Kvalitetna in pravilna rez se pokaže še isto leto, nepravilna pa se kaže še par let in zato je prav, da delo, če ga ne obvladamo, prepustimo tistim, ki ga. Preteklo leto je bila letina res odlična in tudi vremenske razmere enkratne. Upajmo, da bo letos ravno tako, da se bomo lahko sladkali z jabolki in z njimi odganjali zdravnika stran. Poleg tega, da jabolka lahko jemo, lahko iz njih napravimo še sokove in tudi okusne jedi, kamor zagotovo sodi jabolčni zavitek, ali kar po naše štrudl. Naj vam tekne z lanskimi ali kasneje z letošnjimi jabolki.