Obvestila

Z namenom približati delovanje Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije, v kateri sodeluje tudi Občina Lukovica, vsem zainteresiranim prebivalcem občine, ki imajo projektne ideje, primerne za prijavo na javni poziv LAS, sporočamo, da z mesecem aprilom pričenja z delom pisarna LAS Srce Slovenije na območju občine Lukovica, in sicer predvidoma vsak tretji četrtek v mesecu od 9.-15. ure v prostorih Društvene sejne sobe Občine Lukovica, Stari trg 1, 1225 Lukovica (v pritličju).

 

V mesecu marcu bo pisarna izjemoma delovala v četrtek, 23. marca 2017.

 

Vse potencialne prijavitelje na javni poziv LAS vabimo, da nas obiščete in pomagali vam bomo z usmeritvami pri razvoju vaše ideje! Prosimo, da si termin sestanka predhodno rezervirate na e-mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali telefon 01 8962 713.

 

Aktualne informacije o delovanju LAS Srce Slovenije so objavljene tudi na spletni strani www.las-srceslovenije.si oziroma na telefonu 01 8962 713 (LAS pisarna v Litiji, Jerebova 14).

 

LAS Srce Slovenije


Zavod za gozdove Slovenije, območna enota Ljubljana, vabi lastnike gozdov in drugo zaineteresirano javnost k dajanju pobud v zvez z obnovo gozdnogospodarskega načrta gozdnogospodarske enote Blagovica za ureditveno obdobje 2018-2027.

VEČ SI PREBERITE TUKAJ!


O B V E S T I L O

Občina Lukovica vas kot nosilka kolektivne blagovne in storitvene znamke »Zakladi ČRNI GRABEN« obvešča, da si lahko pridobite

pravico do uporabe kolektivne blagovne in storitvene znamke »Zakladi ČRNI GRABEN«.

Pravico do uporabe kolektivne blagovne in storitvene znamke »Zakladi ČRNI GRABEN« (v nadaljevanju: znamka) si lahko pridobijo:

  1. vse pravne in fizične osebe s sedežem na območju občine Lukovica pod pogoji, da:

-       so nosilci dejavnosti vpisani v ustrezni register dejavnosti,

-       so storitve in blago ustrezne kakovosti v skladu z veljavno zakonodajo s področja kmetijstva, gostinstva in storitev,

-       nosilci dejavnosti zagotavljajo varnost, odgovornost, sledljivost, preglednost blaga in storitev, izvajajo nujne ukrepe za preprečevanje nevarnosti z nadzorom pristojnih služb za zagotavljanje varnosti potrošnika v skladu z veljavno zakonodajo,

-       so uporabniki znamke na trgu blaga in storitev dolžni le-te označevati v skladu s Pravilnikom o splošnem označevanju predpakiranih živil in Pravilnikom o splošnem označevanju živil, ki niso predpakirana.

  1. druge fizične in pravne osebe, ki nimajo sedeža na območju občine Lukovica, pod pogojem, da se znamka uporablja samo za blago, pridelano na območju občine Lukovica in pod pogoji iz točke 1.

Znamka je registrirana za promocijo blaga in storitev, med katerimi uporabniki znamke ponujajo predvsem: med in druge izdelke iz medu, moko in izdelke iz žitaric, meso in mesne izdelke, mleko in mlečne izdelke, sadje in zelenjavo (sveže in predelano), naravne rastline in sveže cvetje, sadike in semena, brezalkoholne in alkoholne pijače, gostinske in turistične usluge, rokodelske izdelke, izdelke domače obrti in spominke.

Prvi rok za oddajo vlog je 1. marec 2017. Vloga za pridobitev pravice do uporabe znamke se nahaja na tej povezavi.

Za dodatne informacije se obrnite na skrbnico znamke na občini Lukovica: Katka Bohinc, telefon: 01/72-96-318, elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .


Na pobudo Evropske komisije je letos že enajstič razpisana Evropska nagrada za spodbujanje podjetništva, ki prepoznava in priznava najbolj uspešne spodbujevalce podjetništva v Evropi, predstavlja najboljše podjetniške prakse, povečuje zavedanje o dodani vrednosti podjetništva ter spodbuja in navdihuje potencialne podjetnike.

 

VEČ SI PREBERITE TUKAJ!


Občina Lukovica je vključena v Razvojno partnerstvo središča Slovenije iz naslova katerega sta bila izdana dva nova promocijska materiala: »Utrip prireditev 2017« in »Trganka Srca Slovenije«.

Več o tem na povezavi: http://www.srce-slovenije.si/index.php?t=news&id=4941&l=sl&portal=o-srcu-slovenije&portal_id=1


Objavljamo koledar prireditev v Občini Lukovica za leto 2017.

 

KOLEDAR PRIREDITEV 2017 - pdf datoteka za prenos


Vreme
Občina Lukovica

Pon

15°/28°

Tor

15°/29°

Sre

16°/30°

Čet

15°/31°

Uporabne povezave

 

 

 

Pobratene Občine