Obvestila

Spoštovani,

obveščamo vas, da je Lokalna akcijska skupina (LAS) Srce Slovenije na spletni strani www.las-srceslovenije.si/sl_SI/javnost/ dne 28.4.2017 objavila 1. Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji v letu 2017 za sklad EKSRP.

Rok za oddajo vlog na javni poziv je 30.6.2017.

Namen javnega poziva je izbor operaciji (projektov), katerih rezultati prispevajo k uresničevanju Strategije lokalnega razvoja na območju občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji v letu 2017 in sofinanciranje njihovih stroškov.
Javni poziv se izvaja kot podpora za izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, in znotraj tega v okviru podukrepa »Podpora za izvajanje operaciji v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost«.
Sredstva za sofinanciranje je LAS dodelilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
v okviru Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Okvirna višina razpoložljivih sredstva za sofinanciranje znaša 400.000 evrov.

Delež sofinanciranja upravičenih stroškov za operacije znaša 65%.

Informacije o javnem pozivu lahko pridobite po elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., po telefonu 01/ 896 27 13, vsak delovnik od 9:00 do 13:00. Odgovori bodo objavljeni na spletni strani www.las-srceslovenije.si v rubriki Javni pozivi. Zadnja vprašanja bodo možna do 28.6.2017.

 

image001.png

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Jerebova ulica 14, 1270 Litija, Slovenija

Vodilni partner LAS Srce Slovenije

T: +386 1 896 27 13

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

W: www.las-srceslovenije.si

FB: www.facebook.com/the.heart.of.slovenia

image004.jpg

 


Občina Lukovica se je vključila v projekt Fakultete za uporabne družbene študije iz Nove Gorice z naslovom: ''Načrtovanje izhodišč razvojne strategije trajnostnega turizma v regiji''. Projekt je financiran v okviru razpisa »Projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju – Po kreativni poti do znanja 2016/2017« (financer: Evropski socialni sklad, Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije). Projekt se izvaja v obdobju od marca do julija 2017. Raziskovalno in strokovno delo bodo v projektu pod ustreznim mentorstvom izvajali študentje FUDŠ.

V okviru projekta nameravajo na območju vseh občin v Slovenij izvesti nekatera raziskovalna dela, kjer bodo zbrani podatki pomagali oblikovati izhodišča in predloge, ki bodo uporabni za snovanje dolgoročnih strategij trajnostnega turizma. Raziskovalno delo je zastavljeno na način zbiranja podatkov preko anketiranj na občinski ravni, s pomočjo katerih bi pridobili vpogled v mnenja občanov o temi in njihov odnos do razvoja turistične dejavnosti v občini.

V ta namen vam posredujemo povezavo, na kateri najdete vprašalnik in vas prosimo za njegovo izpolnitev.

Povezava: https://www.1ka.si/a/124661

 


V četrtek, 4. maja 2017, se je v Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici uspešno odvil prvi v nizu štirih dogodkov iz naslova projekta »Aktivni mladi«, za katerega so bila s strani Občine Lukovica pridobljena EU sredstva za mlade v okviru OPIN in na podlagi katerega je bil v aprilu 2017 ustanovljen Mladinski klub STIK.

Na samem dogodku so se zbirale ideje za delovanje kluba in oživitev kulturne dvorane v Lukovici ter informacije, kaj mladi pogrešajo oziroma kaj jim manjka za njihovo življenje na območju občine. Predstavljen je bil tudi celotni projekt »Aktivni mladi« in najbolj pomembno, predstavljena je bila spletna platforma OPIN, ki bo predstavljala okvir za digitalno sodelovanje mladih v vseh aktivnostih projekta. Na dogodku je Martin Špendl, predstavnik kamniškega projekta, predstavil primer dobre prakse iz Kamnika, Razvojni center Srca Slovenije kot partner projekta EUth pa namen in cilje projekta ter mlade spodbudil k aktivni participaciji v lokalnem okolju.

Dogodka se je udeležilo kar 15 mladih, ki so v treh različnih skupinah in treh različnih ciklih s svojimi idejami in zamislimi prispevali k dosegu dogodka, ki je, da se zbere čim več idej, ki bodo po posameznih temah podlaga za njihovo razvrščanje po pomembnosti oziroma glasovanje preko spletne platforme OPIN.

Vse mlade od 15 do vključno 30 let vljudno vabimo, da stopijo v STIK z mladinskim klubom in zbrane ideje preko spletne platforme OPIN komentirajo ali razvrščajo po priljubljenosti, saj bo rezultat teh idej v nadaljevanju tudi podlaga za aktivnosti in delovanje Mladinskega kluba STIK. 


Spoštovani,

zaradi objektivnih razlogov bo aprilska številka glasila Rokovnjač v tiskani obliki namesto 20. izšla 24. aprila.

Hvala za razumevanje.

 

Leon Andrejka

odgovorni urednik glasila Rokovnjač


V času letnih dopustov bo Lekarna Lukovica prilagodila obratovalni čas zmanjšanemu obsegu dela v Zdravstveni postaji Lukovica.

 

Lekarna Lukovica bo tako v času od 10.7.2017 do 18.8.2017 odprta:

Ponedeljek in četrtek od 12:00 do 19:00

Torek, sreda in petek od 08:00 do 16:00 

Sobota od 08:00 do 13:00


Slovenski regionalno razvojni sklad s svojimi spodbudami http://www.regionalnisklad.si/, med drugim tudi na področju podjetništva, želi pripomoči k uresničevanju vizij in ciljev podjetji na področju celotne RS. V ta namen je Sklad pripravil inštrument ugodnih posojil za projekte podjetnikov in lesarjev.

 

Slovenski regionalno razvojni sklad
Škrabčev trg 9a, 1310 Ribnica

T: 01/8361-953
W: www.regionalnisklad.si


Vreme
Občina Lukovica

Pon

15°/28°

Tor

15°/29°

Sre

16°/30°

Čet

15°/31°

Uporabne povezave

 

 

 

Pobratene Občine