Obvestila

Odprte so nove možnosti za še hitrejše in lažje pridobivanje kreditov namenjenih za pokritje stroškov materialnih investicij (nakup strojev in opreme, nakup zemljišč, stroške komunalnega in infrastrukturnega opremljanja zemljišč, stroški gradnje in/ali nakupa objekta), stroškov nematerialnih investicij (prenos tehnologije z nakupom patentov, licenc, blagovnih znamk, znanja ali nepatentiranega tehničnega znanja), prav tako pa tudi stroškov najema poslovnih prostorov in opreme, promocijskih aktivnosti, priprave in izdelave razvojnih, investicijskih in drugih dokumentacij ter študij, pridobivanja intelektualnih pravic, …

 

Kredit lahko podjetniki pridobijo s pomočjo Regijske garancijske sheme v Osrednjeslovenski regiji, v okviru katere je moč pridobiti garancije za bančne kredite mikro, malim in srednje velikim podjetjem, upravičeni prijavitelji pa so tudi socialna podjetja, ki delujejo in vlagajo na območju občin statistične regije Osrednja Slovenija. Statistična regija obsega naslednje občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova - Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Logatec, Log – Dragomer, Lukovica, Medvode, Mengeš, Mestna občina Ljubljana, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice in Vrhnika.

 

Iz garancijskega sklada v katerem je 562.500 evrov, bo Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) izdajala garancije v višini 50 do 80 % vrednosti kredita, preostalo vrednost kredita pa bo zavarovala banka po svojih pogojih. Najnižji znesek kredita je 8.000 EUR, najvišji pa 500.000 EUR za investicije in 200.000 EUR za obratna sredstva.

 

Rok za prijavo je odprt od dneva objave v Uradnem listu RS št. 40/2017 do porabe sredstev oziroma najpozneje do 15. 5. 2018. Vloge (obrazci in priloge) je potrebno poslati s priporočeno pošiljko po pošti ali osebno oddati na naslov RRA LUR, Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana.


Javni razpis je objavljen na: http://www.rralur.si/sl/projekti/2-javni-razpis-garancij-za-bancne-kredite

 

V času odprtja razpisa se lahko za dodatne informacije obrnete na RRA LUR, tel: 01 306 1902 oziroma na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

Vse zainteresirane prebivalce, ki imate projektne ideje, primerne za prijavo na javni poziv Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije, vabimo, da nas obiščete in pomagali vam bomo z usmeritvami pri razvoju vaše ideje. Rezervirajte si termin na eni izmed lokacij v Litiji, Kamniku, Lukovici ali Moravčah. Pisarne LAS Srce Slovenije delujejo na naslednjih lokacijah:

 

KAMNIK: vsak drugi ponedeljek v mesecu od 9. do 15. ure v prostorih Občine Kamnik (Glavni trg 24, 1. nadstropje, pisarna 32). Med poletjem bo LAS pisarna v Kamniku delovala v ponedeljek, 10. julija, in v ponedeljek, 14. avgusta.

 

LUKOVICA: vsak tretji četrtek v mesecu od 9. do 15. ure v prostorih Občine Lukovica (Stari trg 1, društvena soba v pritličju). Med poletjem bo LAS pisarna v Lukovici delovala v četrtek, 20. julija, in v četrtek, 17. avgusta. MORAVČE: vsaka prva sreda v mesecu od 9. do 12. ure v prostorih Občine Moravče (Vegova ulica 9). Med poletjem bo LAS pisarna v Moravčah delovala v sredo, 5. julija in v sredo, 2. avgusta.

 

LITIJA: pisarna LAS Srce Slovenije v Litiji deluje v okviru Razvojnega centra Srca Slovenije vsak dan od 8. do 15. ure.
*Pisarna LAS od marca 2017 deluje na novem naslovu: Jerebova ulica 14, Litija - v zgradbi, kjer se nahaja tudi Občina Litija.

 

Termin sestanka na eni izmed lokacij si obvezno predhodno rezervirajte na e-mail naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po telefonu na 01 8962 713 ali 051 312 738.

 

Aktualne informacije o delovanju LAS Srce Slovenije so objavljene tudi na spletni strani www.las-srceslovenije.si


Urad Vlade Republike Slovenije za narodnosti seznanja z informacijami o javnem natečaju Evropske komisije"#BeInclusive EU Sport Awards".

Evropska komisija je razpisala natečaj za nagrado #BeInclusive EU Sport Awards", preko katere bo nagradila organizacije oziroma projekte, ki uporabljajo moč športa, da bi povečale socialno vključenost marginaliziranih skupin prebivalstva. Evropska komisija v okviru natečaja vabi vse organizacije v Evropski uniji, javne ali zasebne, komercialne ali neprofitne, ki so uspešno razvile športne projekte, katerih cilj je socialno vključevanje, da predložijo svoje pobude in projekte. Projekti bodo ovrednoteni glede na njihov vpliv, sposobnost prenašanja (replikativnosti) in inovativnost. 

Rok za prijavo je 15. september 2017.

Več informacij o natečaju je dostopnih na povezavi: https://ec.europa.eu/sport/be-inclusive


Vreme
Občina Lukovica

Pon

15°/28°

Tor

15°/29°

Sre

16°/30°

Čet

15°/31°

Uporabne povezave

 

 

 

Pobratene Občine