Obvestila

Občina Lukovica se je vključila v projekt Fakultete za uporabne družbene študije iz Nove Gorice z naslovom: ''Načrtovanje izhodišč razvojne strategije trajnostnega turizma v regiji''. Projekt je financiran v okviru razpisa »Projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju – Po kreativni poti do znanja 2016/2017« (financer: Evropski socialni sklad, Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije). Projekt se izvaja v obdobju od marca do julija 2017. Raziskovalno in strokovno delo bodo v projektu pod ustreznim mentorstvom izvajali študentje FUDŠ.

V okviru projekta nameravajo na območju vseh občin v Slovenij izvesti nekatera raziskovalna dela, kjer bodo zbrani podatki pomagali oblikovati izhodišča in predloge, ki bodo uporabni za snovanje dolgoročnih strategij trajnostnega turizma. Raziskovalno delo je zastavljeno na način zbiranja podatkov preko anketiranj na občinski ravni, s pomočjo katerih bi pridobili vpogled v mnenja občanov o temi in njihov odnos do razvoja turistične dejavnosti v občini.

V ta namen vam posredujemo povezavo, na kateri najdete vprašalnik in vas prosimo za njegovo izpolnitev.

Povezava: https://www.1ka.si/a/124661

 

V četrtek, 4. maja 2017, se je v Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici uspešno odvil prvi v nizu štirih dogodkov iz naslova projekta »Aktivni mladi«, za katerega so bila s strani Občine Lukovica pridobljena EU sredstva za mlade v okviru OPIN in na podlagi katerega je bil v aprilu 2017 ustanovljen Mladinski klub STIK.

Na samem dogodku so se zbirale ideje za delovanje kluba in oživitev kulturne dvorane v Lukovici ter informacije, kaj mladi pogrešajo oziroma kaj jim manjka za njihovo življenje na območju občine. Predstavljen je bil tudi celotni projekt »Aktivni mladi« in najbolj pomembno, predstavljena je bila spletna platforma OPIN, ki bo predstavljala okvir za digitalno sodelovanje mladih v vseh aktivnostih projekta. Na dogodku je Martin Špendl, predstavnik kamniškega projekta, predstavil primer dobre prakse iz Kamnika, Razvojni center Srca Slovenije kot partner projekta EUth pa namen in cilje projekta ter mlade spodbudil k aktivni participaciji v lokalnem okolju.

Dogodka se je udeležilo kar 15 mladih, ki so v treh različnih skupinah in treh različnih ciklih s svojimi idejami in zamislimi prispevali k dosegu dogodka, ki je, da se zbere čim več idej, ki bodo po posameznih temah podlaga za njihovo razvrščanje po pomembnosti oziroma glasovanje preko spletne platforme OPIN.

Vse mlade od 15 do vključno 30 let vljudno vabimo, da stopijo v STIK z mladinskim klubom in zbrane ideje preko spletne platforme OPIN komentirajo ali razvrščajo po priljubljenosti, saj bo rezultat teh idej v nadaljevanju tudi podlaga za aktivnosti in delovanje Mladinskega kluba STIK. 


Spoštovani,

zaradi objektivnih razlogov bo aprilska številka glasila Rokovnjač v tiskani obliki namesto 20. izšla 24. aprila.

Hvala za razumevanje.

 

Leon Andrejka

odgovorni urednik glasila Rokovnjač


V času letnih dopustov bo Lekarna Lukovica prilagodila obratovalni čas zmanjšanemu obsegu dela v Zdravstveni postaji Lukovica.

 

Lekarna Lukovica bo tako v času od 10.7.2017 do 18.8.2017 odprta:

Ponedeljek in četrtek od 12:00 do 19:00

Torek, sreda in petek od 08:00 do 16:00 

Sobota od 08:00 do 13:00


Slovenski regionalno razvojni sklad s svojimi spodbudami http://www.regionalnisklad.si/, med drugim tudi na področju podjetništva, želi pripomoči k uresničevanju vizij in ciljev podjetji na področju celotne RS. V ta namen je Sklad pripravil inštrument ugodnih posojil za projekte podjetnikov in lesarjev.

 

Slovenski regionalno razvojni sklad
Škrabčev trg 9a, 1310 Ribnica

T: 01/8361-953
W: www.regionalnisklad.si


Z namenom približati delovanje Lokalne akcijske skupine Srce Slovenije, v kateri sodeluje tudi Občina Lukovica, vsem zainteresiranim prebivalcem občine, ki imajo projektne ideje, primerne za prijavo na javni poziv LAS, sporočamo, da z mesecem aprilom pričenja z delom pisarna LAS Srce Slovenije na območju občine Lukovica, in sicer predvidoma vsak tretji četrtek v mesecu od 9.-15. ure v prostorih Društvene sejne sobe Občine Lukovica, Stari trg 1, 1225 Lukovica (v pritličju).

 

V mesecu marcu bo pisarna izjemoma delovala v četrtek, 23. marca 2017.

 

Vse potencialne prijavitelje na javni poziv LAS vabimo, da nas obiščete in pomagali vam bomo z usmeritvami pri razvoju vaše ideje! Prosimo, da si termin sestanka predhodno rezervirate na e-mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali telefon 01 8962 713.

 

Aktualne informacije o delovanju LAS Srce Slovenije so objavljene tudi na spletni strani www.las-srceslovenije.si oziroma na telefonu 01 8962 713 (LAS pisarna v Litiji, Jerebova 14).

 

LAS Srce Slovenije


Vreme
Občina Lukovica

Pet

2°/14°

Sob

5°/13°

Ned

2°/5°

Pon

-3°/5°

Uporabne povezave

 

 

 

Pobratene Občine