Obvestila

Področje občine Lukovica je bilo v zadnji naravni katastrofi, žledenju, močno prizadeto. Celotna občina je bila brez električnega toka v nedeljo zvečer ter v noči na ponedeljek. Več kot 30 vasi je bilo več dni brez elektrike, v približno dvajsetih naseljih pa je bila motena tudi oskrba z vodo. Do srede, 5. februarja, je bila oskrba z električno energijo ponovno vzpostavljena v večini vasi, za nekatere pa bo potrebno še nekaj časa, da jim bo to možno zagotoviti. S strani pristojnih državnih organov nismo prejeli nobene pomoči v obliki dostave električnih agregatov, kljub temu, da je bila pomoč ustno obljubljena in da so bila nekatera naselja brez elektrike več kot tri dni. Zasilno pomoč so nudila Prostovoljna gasilska društva z nekaj agregati, ki jih premorejo.


Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo poziv za prijavo podatkov o škodi, ki jo je v gospodarstvu povzročil žled v februarju 2014. Rok za prijavo škode je 12. marec 2014.

 

Obvestilo MGRT

Navodila MGRT

Obrazec za prijavo škode

Navodilo za izpolnjevane obrazca


 

Lokalna skupnost je na podlagi Zakona o zaščiti živali, 98/1999, 126/2003, 61/2006 - ZDru-1, 14/2007, 23/2013, v nadaljevanju: ZZZiv) dolžna poskrbeti za zapuščene živali najdene na njenem območju. Zapuščenim živalim se zagotovi pomoč, oskrbo in namestitev v zavetišču. Zapuščene živali so najdene, oddane ali odvzete hišne živali, razen prostoživečih živali.


Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je vzpostavilo samostojno spletno stran, namenjeno Programu razvoja podeželja, ki predstava osnovo za črpanje iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

 

www.program-podezelja.si


Občina Lukovica kot nosilka kolektivne blagovne in storitvene znamke »Zakladi ČRNI GRABEN« obvešča vse pravne in fizične osebe s sedežem na območju občine Lukovica, da si lahko pridobite pravico do uporabe  
 

 

kolektivne blagovne in storitvene
znamke »Zakladi ČRNI GRABEN«.  

 

Prvi rok za oddajo vlog v letu 2014 je 01. marec 2014. Vloga za pridobitev te pravice se nahaja na povezavi: http://www.lukovica.si/zakladi-rni-graben/predpisi-in-obrazci.  


Vreme
Občina Lukovica

Pet

10°/19°

Sob

8°/27°

Ned

11°/26°

Pon

11°/22°

Uporabne povezave

 

 

 

Pobratene Občine