Obvestila

Obvestilo zavezancem za plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča

Občina Lukovica vse zavezance za plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča obvešča, da je rok za vse zavezance za sporočanje morebitnih sprememb podatkov , ki so podlaga za odmero tega nadomestila, 30.4.2014.

Preberite več

Področje občine Lukovica je bilo v zadnji naravni katastrofi, žledenju, močno prizadeto. Celotna občina je bila brez električnega toka v nedeljo zvečer ter v noči na ponedeljek. Več kot 30 vasi je bilo več dni brez elektrike, v približno dvajsetih naseljih pa je bila motena tudi oskrba z vodo. Do srede, 5. februarja, je bila oskrba z električno energijo ponovno vzpostavljena v večini vasi, za nekatere pa bo potrebno še nekaj časa, da jim bo to možno zagotoviti. S strani pristojnih državnih organov nismo prejeli nobene pomoči v obliki dostave električnih agregatov, kljub temu, da je bila pomoč ustno obljubljena in da so bila nekatera naselja brez elektrike več kot tri dni. Zasilno pomoč so nudila Prostovoljna gasilska društva z nekaj agregati, ki jih premorejo.


Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo poziv za prijavo podatkov o škodi, ki jo je v gospodarstvu povzročil žled v februarju 2014. Rok za prijavo škode je 12. marec 2014.

 

Obvestilo MGRT

Navodila MGRT

Obrazec za prijavo škode

Navodilo za izpolnjevane obrazca


 

Lokalna skupnost je na podlagi Zakona o zaščiti živali, 98/1999, 126/2003, 61/2006 - ZDru-1, 14/2007, 23/2013, v nadaljevanju: ZZZiv) dolžna poskrbeti za zapuščene živali najdene na njenem območju. Zapuščenim živalim se zagotovi pomoč, oskrbo in namestitev v zavetišču. Zapuščene živali so najdene, oddane ali odvzete hišne živali, razen prostoživečih živali.


Vreme
Občina Lukovica

Ned

1°/3°

Pon

-1°/2°

Tor

-3°/1°

Uporabne povezave

 

 

 

Pobratene Občine