Center za razvoj Litija je povezal turistične ponudnike Srca Slovenije in prvi v Sloveniji oblikoval nov produkt - avtodomarski turizem. V mrežo karavaningu prijaznih gostiteljev je vključenih že 16 kmetij, gostiln, kulturnih znamenitosti in športnih objektov. Turisti lahko na izbranih točkah oskrbijo avtodom, okušajo domače dobrote in prenočijo, poleg tega pa si ogledajo še lokalne zanimivosti. Zaradi dobrega odziva Center za razvoj Litija v jesenskem času načrtuje že nove programe, v katere bo vključil še več turističnih točk.

Karavana avtodomov je prvi junijski vikend prvič obiskala kmetije, gostilne in turistične točke, ki so vključene v mrežo novih postajališč za avtodome na območju Srce Slovenije. Odrasli in otroci so uživali v razgledih z vrhov gričkov, okušali domače pridelke in kulinariko, predvsem pa preživeli aktivni vikend na kolesih, konjih ter v krošnjah dreves pustolovskega parka.


Lokalna akcijska skupina »Srce Slovenije« je objavila prvi javni poziv za izbor in sofinanciranje projektnih predlogov za izvajanje razvojne strategije LAS za leto 2012. Prijavijo se lahko posamezniki, podjetja, društva in ostali upravičenci navedeni v javnem pozivu. Projekti se lahko izvajajo na območju občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji (izključeno je območje mesta Kamnik).


Iz naslova projekta »Promocija turističnega območja Srce Slovenije«, ki ga vodi Zavod za turizem in šport v občini Kamnik je izšla nova zloženka z naslovom »Plečnik v Srcu Slovenije«.


Na pobudo Centra za razvoj Litija je 13 območnih razvojnih agencij 14. februarja s podpisom pogodbe ustanovilo konzorcij »ZORA« - Združenje območnih razvojnih agencij Slovenije, katerega namen je skupno delovanje na področju območnih razvojnih partnerstev.


Vreme
Občina Lukovica

Sre

14°/22°

Čet

15°/23°

Pet

15°/24°

Sob

15°/26°

Uporabne povezave

 

 

 

Pobratene Občine