V petek, 7. septembra 2012, je na osrednjem trgu v Lukovici potekala osrednja prireditev ob občinskem prazniku, ki ga občina Lukovica praznuje 4. septembra. Prireditev je potekala v duhu Janka Kersnika, ki se je rodil 4. septembra pred 160 leti.

»Prepričan sem, da je v Srcu Slovenije mnogo potencialov za turizem, ki je lahko povezan s sprehodi po zasavskem hribovju, obujanjem tradicionalnega načina življenja ali pa z doživljajskim turizmom«, je danes ob delovnem obisku na Geometričnem središču Slovenije nad Vačami povedal dr. Anton Gosar, dekan Fakultete za turistične študije - Turistica Univerze na Primorskem.


Vljudno vabljeni na osrednjo prireditev ob občinskem prazniku, ki bo v petek, 7. 9. 2012, ob 20. uri na osrednjem trgu v Lukovici.


4. septembra je minilo 160 let od rojstva Janka Kersnika in prav na ta dan, ki je razglašen tudi za občinski praznik, so se na Občini Lukovica s polaganjem venca spomnili na pisatelja, politika in notarja iz Brda pri Lukovici.


Uslužbenci občinske uprave Občine Lukovica se pri svojem delu vedno tudi izobražujemo. Tako se upravni delavci udeležujejo seminarjev, ki obravnavajo teme, ki jih pokrivajo na svojih delovnih področjih. Vozniki šolskih kombijev zaposleni na Občini, pa so se nedavno udeležili s svojimi službenimi vozili tudi tečaja varne vožnje na poligonu na Vranskem. Vse z namenom izboljšati znanje in sposobnosti.


Vreme
Občina Lukovica

Ned

4°/13°

Pon

-1°/16°

Tor

0°/21°

Sre

2°/23°

Uporabne povezave

 

 

Pobratene Občine