Pozdravljeni na spletni strani Občine Lukovica. Stran se je od nastanka že večkrat posodobila in spremenila. S časom postaja vedno bolj obiskana in vedno bolj uporabna, tako kot to narekujete uporabniki in možnosti, ki jih tovrstni medij nudi. Sam sem bil previden, če ne nekoliko skeptičen, ko smo vstopili v dobo tovrstnih »novotarij«.


Danes je uporabnost, razširjenost in tudi vpliv neverjeten. Naše občinske strani obiskujete v želji po pridobitvi podatkov oziroma informacij, ki se tičejo občinskega dela, zelo pa se iščejo tudi uporabni kontakti in zanimivosti drugih uradnih ustanov v naši občini. Vsak mesec stran obiščete tisoči uporabnikov, tako občani kot tudi mnogi, ki nas spremljate od drugod. Preko spleta vam želimo tako ponuditi čim več, ne samo upravne informacije, ne samo poročila o delu Občine, ampak tudi več o ljudeh in krajih v katerih občanke in občani občine Lukovice živimo. Preko vseh naših socialnih omrežij lahko vstopite v krog soljudi in si od bližje ogledate dejavnosti društev, aktivnosti športnih klubov, ljubiteljskih umetnikov in vseh drugih malih mojstrov s katerimi delimo uspehe, delo, srečo in občutke. Zato je želja vseh sodelujočih pri razvijanju spletne strani, da bi lahko tudi vi sodelovali pri vsebini te strani in bi na takšen način dejansko prikazala to kar želite vi, obiskovalci in hkrati postala zares velik vir informacij o občini Lukovica.  Na nek način bi celo lahko rekli naš (avto)portret, slika o nas, ki jo postavimo na ogled in preko katere nas bo spoznal svet in okolica. Hkrati pa se bomo spoznavali tudi sami, se vedno bolj spoštovali, cenili in spoštovali pa nas bodo tudi drugi. Spoštovali zaradi tega kar so bili, kar smo in kar nameravamo biti.

Matej Kotnik

Župan Občine Lukovica


V petek, 7. septembra 2012, je na osrednjem trgu v Lukovici potekala osrednja prireditev ob občinskem prazniku, ki ga občina Lukovica praznuje 4. septembra. Prireditev je potekala v duhu Janka Kersnika, ki se je rodil 4. septembra pred 160 leti.


Občina Lukovica vsako leto pri oblikovanju občinskega koledarja uporabi nosilno temo, tako so bili v predlanskem letu v koeldarju zajeti angeli iz cerkva naše občine, lansko leto fotografije ptičev, ki jih na območju naše občine lahko vidimo kot stalne ali v preletu. Letos pa koledar črpa navdih iz promocijskega filma Občine Lukovica, ki je bil v letošnjem letu nagrajen v Srbiji.


»Prepričan sem, da je v Srcu Slovenije mnogo potencialov za turizem, ki je lahko povezan s sprehodi po zasavskem hribovju, obujanjem tradicionalnega načina življenja ali pa z doživljajskim turizmom«, je danes ob delovnem obisku na Geometričnem središču Slovenije nad Vačami povedal dr. Anton Gosar, dekan Fakultete za turistične študije - Turistica Univerze na Primorskem.


Vreme
Občina Lukovica

Sre

12°/26°

Čet

12°/23°

Pet

10°/20°

Sob

8°/25°

Uporabne povezave

 

 

 

Pobratene Občine