Gradiško jezero je zaradi dolgotrajnih padavin poplavilo cesto ob njem in je zato območje neprehodno,

praprece podporni zid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaradi zaščite cestišča pred zalednimi meteornimi vodami nad stanovanjskimi stavbami v naselju Zgornje Prapreče je Občina pričela z izgradnjo opornega zidu v dolžini 63 metrov, ki bo predvidoma zaključena v septembru, pove vir iz uprave občine Lukovica.


Vir iz uprave občine Lukovica pove, da se bodo končno uredirele razmere na križišču Trojane-Vransko-Zagorje OS-priključek AC, ki je že nekaj let na seznamu mest z visoko stopnjo nesreč.


S55 2194 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Osrednja prireditev ob prazniku Občine Lukovice je potekala v petek, 8. septembra, na trgu v Lukovici. Pričela se je z glasbenim programom in slovensko himno v izvedbi Godbe Lukovica. Prireditev je povezoval vsem poznani televizijski voditelj in stand up komik Vid Valič.


 
V zaključni fazi je rekonstrukcija vodovodnega sistema na Rimski ulici v naselju Prevoje. Občina Lukovica je v sodelovanju  z upravljavcem  vodovodnega  omrežja,  podjetjem  Prodnik, d.o.o., v začetku julija v  sklopu investicijsko vzdrževalnih del na vodovodnem sistemu pristopila k izgradnji glavnega cevovoda in izvedbi hišnih priključkov. K investiciji je pristopil tudi Telekom Slovenije z vlaganjem v posodobitev telekomunikacijskega omrežja z vgradnjo optičnega kabla. Predviden zaključek del je v začetku avgusta. Kot pravi Uroš Drobež iz uprave občine Lukovice, se z izgradnjo novega cevovoda zaključuje večji sklop obnove vodovodnega sistema na Prevojah.

Vreme
Občina Lukovica

Sre

12°/26°

Čet

12°/23°

Pet

9°/20°

Sob

8°/25°

Uporabne povezave

 

 

 

Pobratene Občine