4. septembra je minilo 160 let od rojstva Janka Kersnika in prav na ta dan, ki je razglašen tudi za občinski praznik, so se na Občini Lukovica s polaganjem venca spomnili na pisatelja, politika in notarja iz Brda pri Lukovici.

Vljudno vabljeni na osrednjo prireditev ob občinskem prazniku, ki bo v petek, 7. 9. 2012, ob 20. uri na osrednjem trgu v Lukovici.


11. julij - Lokalna akcijska skupina »Srce Slovenije« je objavila drugi javni poziv za izbor in sofinanciranje projektnih predlogov za izvajanje razvojne strategije LAS za leto 2012. Prijavijo se lahko posamezniki, podjetja, društva in ostali upravičenci navedeni v javnem pozivu. Projekti se lahko izvajajo na območju občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji (izključeno je območje mesta Kamnik).


Uslužbenci občinske uprave Občine Lukovica se pri svojem delu vedno tudi izobražujemo. Tako se upravni delavci udeležujejo seminarjev, ki obravnavajo teme, ki jih pokrivajo na svojih delovnih področjih. Vozniki šolskih kombijev zaposleni na Občini, pa so se nedavno udeležili s svojimi službenimi vozili tudi tečaja varne vožnje na poligonu na Vranskem. Vse z namenom izboljšati znanje in sposobnosti.


»Gre za edinstven muzej na prostem, v katerega prenašamo stare kozolce in jih obnavljamo. Do danes smo prestavili že 14 kozolcev, te dni postavljamo še zadnje tri: potem pa bomo postavili še dve sušilni napravi, gre za skupino ostrvi in en mini kozolček, ki predstavlja pravzaprav prvi korak v razvoju kozolca.


Vreme
Občina Lukovica

Sob

8°/21°

Ned

12°/17°

Pon

11°/17°

Tor

11°/16°

Uporabne povezave

 

 

 

Pobratene Občine