Karavana avtodomov je prvi junijski vikend prvič obiskala kmetije, gostilne in turistične točke, ki so vključene v mrežo novih postajališč za avtodome na območju Srce Slovenije. Odrasli in otroci so uživali v razgledih z vrhov gričkov, okušali domače pridelke in kulinariko, predvsem pa preživeli aktivni vikend na kolesih, konjih ter v krošnjah dreves pustolovskega parka.

Iz naslova projekta »Promocija turističnega območja Srce Slovenije«, ki ga vodi Zavod za turizem in šport v občini Kamnik je izšla nova zloženka z naslovom »Plečnik v Srcu Slovenije«.


Na pobudo Centra za razvoj Litija je 13 območnih razvojnih agencij 14. februarja s podpisom pogodbe ustanovilo konzorcij »ZORA« - Združenje območnih razvojnih agencij Slovenije, katerega namen je skupno delovanje na področju območnih razvojnih partnerstev.


Lokalna akcijska skupina »Srce Slovenije« je objavila prvi javni poziv za izbor in sofinanciranje projektnih predlogov za izvajanje razvojne strategije LAS za leto 2012. Prijavijo se lahko posamezniki, podjetja, društva in ostali upravičenci navedeni v javnem pozivu. Projekti se lahko izvajajo na območju občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji (izključeno je območje mesta Kamnik).


V Čebelarskem centru Slovenije na Brdu pri Lukovici je v torek, 14. februarja 2012, potekala okrogla miza, ki jo je organizirala Lokalna akcijska skupina (LAS) Srce Slovenije. Namen srečanja je bila predstavitev izvajanja programa za razvoj podeželja v okviru pobude Leader ter izmenjava izkušenj za povečanje učinkovitosti lokalnih akcijskih skupin.


Vreme
Občina Lukovica

Pon

-1°/8°

Tor

0°/10°

Sre

4°/12°

Čet

5°/12°

Uporabne povezave

 

 

 

Pobratene Občine