»Prepričan sem, da je v Srcu Slovenije mnogo potencialov za turizem, ki je lahko povezan s sprehodi po zasavskem hribovju, obujanjem tradicionalnega načina življenja ali pa z doživljajskim turizmom«, je danes ob delovnem obisku na Geometričnem središču Slovenije nad Vačami povedal dr. Anton Gosar, dekan Fakultete za turistične študije - Turistica Univerze na Primorskem.

4. septembra je minilo 160 let od rojstva Janka Kersnika in prav na ta dan, ki je razglašen tudi za občinski praznik, so se na Občini Lukovica s polaganjem venca spomnili na pisatelja, politika in notarja iz Brda pri Lukovici.


Uslužbenci občinske uprave Občine Lukovica se pri svojem delu vedno tudi izobražujemo. Tako se upravni delavci udeležujejo seminarjev, ki obravnavajo teme, ki jih pokrivajo na svojih delovnih področjih. Vozniki šolskih kombijev zaposleni na Občini, pa so se nedavno udeležili s svojimi službenimi vozili tudi tečaja varne vožnje na poligonu na Vranskem. Vse z namenom izboljšati znanje in sposobnosti.


Vljudno vabljeni na osrednjo prireditev ob občinskem prazniku, ki bo v petek, 7. 9. 2012, ob 20. uri na osrednjem trgu v Lukovici.


11. julij - Lokalna akcijska skupina »Srce Slovenije« je objavila drugi javni poziv za izbor in sofinanciranje projektnih predlogov za izvajanje razvojne strategije LAS za leto 2012. Prijavijo se lahko posamezniki, podjetja, društva in ostali upravičenci navedeni v javnem pozivu. Projekti se lahko izvajajo na območju občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji (izključeno je območje mesta Kamnik).


Vreme
Občina Lukovica

Ned

15°/23°

Pon

11°/24°

Tor

10°/25°

Sre

13°/28°

Uporabne povezave

 

 

 

Pobratene Občine