20. aprila 2018 je Čebelarski center Slovenije na Brdu obiskal predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor

z delegacijo. Izrazil je podporo pri organizaciji dneva odprtih vrat slovenskih čebelarskih društev in za izvedbo natečaja poslikave panjskih končnic “Polepšajmo čebelam domovanje in spoznajmo čebelarje.” V ta namen je tudi sam simbolično posvojil čebeljo družino in na čebelji panj pritrdil panjsko končnico.

Na dogodku so bili prisotni predstavniki Občinske uprave Občine Lukovica, direktor gospod Stojan Majdič ter svetnik gospod Matevž Kink, predsednik gospod Boštjan Noč s predstavniki Čebelarskega centra Slovenije ter delegacija OŠ Janka Kersnika z gospo ravnateljico Anjo Fetih na čelu. Šola je aktivno sodelovala pri projektu, saj so panjske končnice pripravili četrtošolci v sklopu natečaja poslikave panjskih končnic z naslovom »Polepšajmo čebelam domovanje in spoznajmo čebelarje«.


Namen natečaja je bil, da se poslikane panjske končnice izpod rok otrok pritrdijo na panje slovenskih čebelarjev. Tako so tudi otroci simbolično posvojili čebeljo družino.

 


 

Poslikane panjske končnice so bile razstavljene na dnevu odprtih vrat slovenskih čebelarjev, pred Čebelarsko zvezo Slovenije na Brdu pri Lukovici. Gospod Borut Pahor je izmed razstavljenih panjskih končnic izbral eno in jo namestil na panj. Učenci so nestrpno pričakovali in si želeli, da bi predsednik izbral prav njihovo, a želja se je uresničila le Juliji Jemec. Ostale panjske končnice pa bodo pritrdili čebelarji ČD Lukovica. Učenci so panjsko končnico v spomin podarili tudi Predsedniku, on pa je gospo ravnateljico Anjo Fetih z delegacijo prijazno povabil na obisk v svoje prostore. Seveda se bodo na šoli vabilu ob priložnosti prijazno odzvali.

Vreme
Občina Lukovica

Pet

18°/17°

Sob

10°/22°

Ned

10°/22°

Uporabne povezave

 

 

 

Pobratene Občine