»Prepričan sem, da je v Srcu Slovenije mnogo potencialov za turizem, ki je lahko povezan s sprehodi po zasavskem hribovju, obujanjem tradicionalnega načina življenja ali pa z doživljajskim turizmom«, je danes ob delovnem obisku na Geometričnem središču Slovenije nad Vačami povedal dr. Anton Gosar, dekan Fakultete za turistične študije - Turistica Univerze na Primorskem.

 

32 predstavnikov najstarejše visokošolske izobraževalne institucije za turizem v Sloveniji se je za obisk odločilo na podlagi uspehov Centra za razvoj Litija pri povezovanju občin na območju, predvsem pa zaradi dveh novih inovativnih turističnih produktov na območju. Dr. Aleksandra Brezovec, prodekanja Fakultete za turistične študije, je poudarila, da so za profesorje »izrednega pomena neposredni stiki z ljudmi na terenu, saj na tak način iz prve roke spoznavajo novosti v slovenskem turizmu«.

 

Srce Slovenije je pred kratkim postala prva karavaning destinacija v Sloveniji. Na podlagi sodelovanja s turističnimi ponudniki je bila oblikovana mreža postajališč za avtodome, v katero se je vključilo 16 kmetij, gostiln, kulturnih znamenitosti in športnih centrov. Ena izmed točk v mreži postajališč za avtodome Srca Slovenije je Ekološka kmetija Pr'Lavrič nad Vačami, kjer je potekalo delovno srečanje strokovnjakov s fakultete. Obiskali so tudi Pustolovski park Geoss, ki postaja primer uspešnega podjetništva na podeželju.

 

Seznanili so se tudi z novo ponudbo za kolesarje, ki lahko po novem na pragu Ljubljane izbirajo med 32 novimi kolesarskimi potmi različnih težavnostnih stopenj. »Na voljo je 1.448 kilometrov skupne dolžine poti za 91 ur kolesarjenja«, je povedala Aleksandra Gradišek, direktorica Centra za razvoj Litija. Poti potekajo na območju med Kamniškimi Alpami in dolenjskim gričevjem in povezujejo občine v osrčju naše države.

 


 

Vreme
Občina Lukovica

Sob

10°/22°

Ned

11°/22°

Pon

12°/21°

Tor

12°/24°

Uporabne povezave

 

 

 

Pobratene Občine